Billigste & Beste Forbrukslån 2020

axo finans

Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
Nedbetaling: 115 år
Aldersgrense: 25 år
Effektiv rente: 6,81 % – 24,4 %

Hvor populær: 9,826 søknader forrige måned
Vurdert til 4,7 av 5 ut fra 2 791 anmeldelser hos Trustpilot

FÅ TILBUD NÅ ➜

9,826 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Tjeneste er gratis

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff. rente 15,90%, kr 100.000, o/5 år. Kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån, er nettopp et lån uten sikkerhet. Det vil si at banken eller den som låner deg pengene ikke tar pant i bolig eller andre verdigjenstander.

Et forbrukslån kan være så lite som noen få tusenlapper og strekke seg opptil 500 000 kr. Normal nedbetalingstid er 1 – 15 år, men for noen av de mindre beløpene kan denne tiden være noe kortere. Et lån uten sikkerhet har flere fordeler, som at du ikke trenger å forklare hva du skal bruke pengene til. Det mest vanlige er å bruke forbrukslånet til refinansiering, oppussing, kjøp av bil eller til å betale uforutsette regninger. Det finnes dog mange andre bruksområder, og det er du som bestemmer.

Forbrukslån uten sikkerhet

Slik vi allerede har nevnt er et forbrukslån uten sikkerhet et lån der långiver ikke tar pant, eller sikkerhet om du vil, for lånebeløpet. Det vil si at långiver løper en viss risiko, og denne risikoen tar de seg betalt for gjennom en høyere rente enn det du må betale for lån med sikkerhet.

Lån med lav rente

Når du skal søke om et forbrukslån er det en fordel å finne et forbrukslån med lav rente. Det du skal se etter er det som kalles effektiv rente. Denne består av nominell rente og eventuelle gebyrer, som termingebyr og etableringsgebyr, og viser deg dermed hva lånet ditt faktisk kan komme til å koste.

Det finnes mange långivere på det norske markedet, og det kan dermed være en stor og tidkrevende jobb å sjekke den effektive renten hos alle sammen selv. Denne jobben kan du overlate til en sammenligningstjeneste. En sammenligningstjeneste er ikke en aktør som låner ut penger, men som sammenligner alternativene som finnes og gir deg en oppdatert liste over de beste. Dermed er det en enkel jobb å finne et forbrukslån med lav rente.

Forbrukslån best i test: Kriterier som vurderes

Når vi hos SokeLån.com skal vurdere forbrukslån for å kunne gi deg en oppdatert og nyttig liste over hvilke som er best i test tar vi utgangspunkt i en rekke ulike kriterier. Vi skal her gjennomgå de viktigste av disse.

 • Beste låneformidler for forbrukslån – Ved vurdering av en låneformidler ser vi på hvor mange banker de samarbeider med og sender inn søknaden din til. Videre tar vi også en kikk på hvilke andre tjenester de tilbyr deg. Noen overlater nemlig sammenligningen til deg, andre gjør den for deg og sender deg resultatet.
 • Bankenes lånestørrelse – Et forbrukslån kan komme i flere størrelser. De som går fra 5 000 til 70 000 kalles gjerne smålån, mens de fra 70 000 til 500 000 ofte kalles forbrukslån. Noen banker låner kun ut de minste beløpene, mens andre låner ut beløp fra hele skalaen.
 • Nedbetalingstid – Nedbetalingstiden har mye å si for kostnaden på lånet ditt ettersom renten løper i hele perioden. De fleste banker tilbyr inntil 5 år, mens du ved refinansiering ofte kan få bruke opptil 15 år. Vi sjekker også om de tar gebyr dersom du ønsker å betale ned fortere eller innfri hele lånet før tiden.
 • Laveste nominelle og effektive rente – Renten forteller deg hva lånet vil koste, og det er viktig at denne er så lav som mulig. Vi sammenligner alle rentene og forteller deg hvilke banker som har lavest rente akkurat nå.
 • Termingebyr og etableringsgebyr – Dette er to av gebyrene du som regel ikke kommer unna, men det finnes banker som ikke tar gebyr. Vi forteller deg hvilke samt hvilke som har de laveste gebyrene.
 • Effektiv saksbehandling (hvor lang tid det tar før du kan få utbetalt pengene til kontoen din (0 – 2 dagers utbetaling) – Du ønsker å få pengene tilgjengelig så snart som mulig. Vi sjekker derfor saksbehandlingstiden.
 • Minimumsvilkår – Alle långivere har minimumsvilkår i forhold til alder, inntekt, oppførelse i folkeregisteret og så videre. Dette tar vi hensyn til når vi går långiveren nærmere etter i sømmene.

axo finans

Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
Nedbetaling: 115 år
Aldersgrense: 25 år
Effektiv rente: 6,81 % – 24,4 %

Hvor populær: 9,826 søknader forrige måned
Vurdert til 4,7 av 5 ut fra 2 791 anmeldelser hos Trustpilot

FÅ TILBUD NÅ ➜

9,826 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Tjeneste er gratis

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff. rente 15,90%, kr 100.000, o/5 år. Kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256

Norges beste og billigste forbrukslån i 2020

Vår visjon er altså å gi deg en oppdatert liste over de beste og billigste forbrukslånene. Det gjør vi ved å overvåke markedet og sammenligne tilbudene bankene har. Deretter setter vi dette sammen til en liste du kan benytte deg av når du skal søke lån.

Det er viktig å ikke betale mer enn nødvendig for et lån. Noen få prosentpoeng i renteforskjell og noen kroner mindre i termingebyr kan gi store besparelser hvert eneste år. Tjenesten vår er attpå til helt gratis og uforpliktende for deg. Her er du altså i en vinn-vinn-situasjon er du sparer både tid og penger på å utnytte vår liste over de beste og billigste forbrukslånene.

Refinansiere forbrukslån

Dersom du har fått for mange små og store forbrukslån eller føler at du betaler mer i rente enn det som er nødvendig, kan du søke om refinansiering. Det vil i prinsippet si at du tar opp et nytt lån som du bruker til å betale ut dine eksisterende lån med. Da får du bedre oversikt og mer pusterom i budsjettet ditt.

Forbrukslån: Søk og få svar innen kort tid

Dagens teknologi har virkelig hatt stor betydning for søknadsprosessen når du skal søke lån. Du slipper å vente på time hos kundebehandler eller langtekkelig postgang. Takket være internett og andre tekniske løsninger søker du enkelt og greit på nettet ved å fylle ut søknadsskjemaet du finner på bankens nettside.

Når banken mottar søknaden din vil de gjennomgå denne og sjekke opplysningene dine opp mot en rekke offentlige registre. Dette skjer også gjennom en automatisert prosess, og tar derfor ikke lang tid. Har du søkt tidlig på dagen er det derfor ikke umulig at du får svar før arbeidsdagen er over.

 

AXO Finans – Best i Test

Axo Finans er ingen långiver, men en såkalt låneformidler. En låneformidler er rett og slett en som formidler lån fra ulike banker og långivere. Det vil si at de ikke selv låner ut penger, men sammenligner lånetilbud, slik at du skal få en oversikt over hvilke banker som tilbyr lavest rente. Gjennom Axo Finans kan du søke om å låne mellom 10 000 og 500 000 kr. Lånet blir gitt som et forbrukslån, og det vil si at du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet for lånebeløpet. Det vil heller ikke bli spurt om hva du skal bruke pengene til, så dette bestemmer du helt selv.

Slik fungerer Axo Finans

Når du sender inn din søknad til Axo Finans vil denne bli videresendt til alle de bankene selskapet samarbeider med. (21 banker). Dette dreier seg om kjente banker på det norske markedet, og noen av disse inkluderer:

 • BB Bank
 • Bluestep
 • BRABANK
 • Instabank
 • KomplettBank
 • Mybank
 • Express Bank
 • Kraft Bank
 • Ferratum Bank
 • Easybank
 • IKANO Bank
 • Nordax Bank
 • Nordea Direct
 • Bank Norwegian
 • OptinBank
 • Santander Consumer Bank
 • Thorn Privat Finans
 • Resurs Bank
 • yA Bank
 • Svea

Bankene vet at det er flere som konkurrerer om deg som kunde, og vil derfor strebe etter å gi deg sitt beste tilbud. Når tilbudene kommer inn vil Axo Finans vurdere disse, og presentere det beste tilbudet for deg. Det vil si det tilbudet som har den laveste effektive renten og de beste vilkårene. Dette sparer deg for veldig mye tid, da du slipper å gjøre jobben selv. I tillegg, og det er minst like viktig, sparer det deg for mye penger. Lån koster penger, og da er det viktig å finne det som gjør at du ikke betaler mer enn nødvendig.

Vær oppmerksom på at alle bankene vil foreta en kredittvurdering av søknaden din. Det er denne vurderingen bankene bruker som grunnlag for tilbudet sitt. Derfor vil du kunne oppleve at noen banker tilbyr deg å låne mindre enn det du har søkt om, og i tillegg vil den effektive renten kunne variere.

Låneagentens tjenester og tilbud

Hos Axo Finans kan du søke om forbrukslån, lån uten sikkerhet og refinansiering i størrelsesorden fra 10 000 til 500 000 kr. Selve prinsippet bak disse tjenestene er det samme. Axo krever ingen sikkerhet for lånet og du kan bruke pengene til det du måtte ønske. Dermed kan du pusse opp hjemme, renovere hytta, kjøpe ny bil eller betale tannlegeregningen, eller noe helt annet. Du bestemmer altså selv.

Refinansiering er fremdeles et lån uten sikkerhet, men her bruker du pengene du låner til å refinansiere dyr gjeld du har fra før. På den måten får du bedre oversikt over din egen økonomi, du trenger kun å forholde deg til en långiver, og i tillegg vil du antagelig få lavere utgifter. Dette fordi du totalt sett antagelig vil få en bedre rente og du vil få kun ett termingebyr å forholde deg til.

Det er viktig å huske på at tjenestene Axo Finans tilbyr er gratis for deg som forbruker. Det er banken som får deg som kunde, som betaler selskapet. De får altså betaling for å bringe kunder til banken og du får en tjeneste som hjelper deg med å få det beste tilbudet på markedet.

Derfor bør du bruke en sammenligningstjeneste

Du vet det garantert allerede. Det å låne penger, uansett formål og lånetype, koster penger. Bankene skal selvfølgelig ha betalt og en av måtene de tar betalt på heter rente. Renten løper fra den dagen du mottar pengene og helt til siste avdrag er betalt. For at lånet ikke skal koste deg mer enn nødvendig er det viktig at renten er så lav som mulig og at du ikke bruker lengre tid enn nødvendig på å betale ned lånebeløpet.

Effektiv rente

Det er den effektive renten som er viktig, da det er denne som viser hva lånet faktisk koster. Effektiv rente består av grunnrenten, eller den nominelle renten om du vil, og alle de gebyrer banken legger til. Alle banker er pålagt å fortelle hva deres laveste effektive rente er, men nøyaktig hvilken rente du får tilbud om vil avhenge av kredittvurderingen.

Kort sagt kan du si det slik at desto bedre forhold du har mellom inntekt og gjeld, desto bedre effektiv rente vil du få tilbud om. Likevel kan bankene vurdere den økonomiske situasjonen din ulikt, og derfor er det viktig å søke hos mer enn en bank.

Søk hos mange banker

For å få noe å sammenligne med er det viktig å søke hos mange banker. I og med at det er mange banker og långivere som tilbyr sine tjenester i Norge, kan dette være en ganske kjedelig og stor jobb. Det er her tjenester som den Axo Finans tilbyr kommer inn i bildet. De gjør nemlig hele jobben for deg. Hos Axo Finans vil din ene søknad forhåpentligvis lede til tilbud fra mer enn én bank. I tillegg vil selskapet vurdere tilbudene du mottar. Det eneste du deretter trenger å gjøre er å velge om du vil takke ja eller nei, og eventuelt signere for tilbudet ved hjelp av din BankID.

Slik søker du om lån gjennom Axo Finans

Dersom du ønsker å benytte deg av tjenestene til Axo Finans, kan du benytte deg av søknadsskjemaet du finner på nettsiden deres. Du kan også ringe kundeservice om du trenger hjelp. De har åpent fra mandag til torsdag mellom 08.30 og 18.00, fredag fra 08.30 til 14.00 samt lørdag og søndag fra 10.00 til 14.00. Det skulle derfor være gode muligheter for å få hjelp dersom du ønsker det.

Axo Finans stiller visse grunnleggende krav til sine søkere. Disse kravene er som følger:

 • Du må ha bodd på registrert adresse i Norge i minst 3 år
 • Du må ha norsk mobilnummer og en gyldig e-postadresse
 • Du må ha en årsinntekt på minst 200 000 kr
 • Du kan ikke være registrert med pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Dersom du ikke møter ett eller flere av disse kravene, vil du automatisk få avslag på søknaden din. Får du et tilbud fra Axo Finans som du velger å godta, signerer du elektronisk med din personlige BankID. Deretter kommer pengene dine inn på kontoen din. Hvor lang tid dette tar vil avhenge av den enkelte banken. Det vil uansett ikke ta lang tid før du kan sette i gang det prosjektet du søkte om penger til.

axo finans

Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
Nedbetaling: 115 år
Aldersgrense: 25 år
Effektiv rente: 6,81 % – 24,4 %

Hvor populær: 9,826 søknader forrige måned
Vurdert til 4,7 av 5 ut fra 2 791 anmeldelser hos Trustpilot

FÅ TILBUD NÅ ➜

9,826 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Tjeneste er gratis

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff. rente 15,90%, kr 100.000, o/5 år. Kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256